Билетен център НДК, София, площад "България" 1
Телефони: (+359 2) 916 63 68, 916 63 69
Работно време:
понеделник-петък от 9:00 до 19:00 ч.
събота, неделя и празнични дни от 10:00 до 19:00 ч.
Билети за прожекциите в НДК и кино Люмиер се продават в Билетен център - НДК, а за кино Люмиер и на касата на киното един час преди прожекцията. Билети за прожекциите в другите кина от програмата на Киномания се продават само на касите на съответните кина
Онлайн продажби за прожекциите на част от филмите в НДК: Тикетпортал БГ

ФИЛМЪТ „ПЕЕЩИТЕ ОБУВКИ” С БЪЛГАРСКА ПРЕМИЕРА НА КИНОМАНИЯ 2016

11 октомври 2016

Продукцията получи Специалната награда на журито
на кинофестивала в Москва

Филмът на българския режисьор Радослав Спасов "Пеещите обувки", който получи Специалната награда на журито на Московския кинофестивал в края на юни, ще направи своята премиера за България по време на КИНОМАНИЯ 2016. Продукцията беше отличена със „Сребърен Георгий” на 38-я филмов фестивал в руската столица, където участваше в състезателната програма.

Сценаристи са режисьорът Радослав Спасов и писателят Георги Данаилов.

Историята е базирана на ключови моменти от творческата и личната история на известната в средата на миналия век певица Леа Иванова и композиторът Еди Казасян.

Фокусът на художествения разказ е насочен върху драмата, съпровождаща оцеляването на таланта във враждебната среда на тоталитарното време и високата цена, която неминуемо се плаща. Филмовото действие проследява - в продължение на десетилетия - голямата любов между двама изявени артисти и огромните изпитания пред нея. Ролите на Лия и Едвард се изпълняват от няколко актьори – в нейния образ в различните възрасти влизат Рая Пеева, Донна Бангьозова, Ернестина Шинова и детето Киара Столарски, а Едвард въплъщават Юлиян Пет-ров, Борислав Чучков и детето Александър Иванов. Епизодични роли имат Кръстю Лафазанов, Стефан Вълдобрев, Стоян Алексиев, Стефан А. Щерев и др.

Музиката е на Виктор Чучков, оператор е Веселин Христов, продуценти са Гергана Станкова /Менклипс/ и Радослав Спасов /Канина филм/.

Филмът е реализиран с подкрепата на ИА Национален филмов център, Столична община, Българската национална телевизия и Националния дво-рец на културата.

Председател на журите в Москва тази година беше Ивайло Христов, който през миналата година спечели голямата награда с филма "Каръци".

Тази есен КИНОМАНИЯ ще отбележи своя 30-годишен юбилей с изключителна селекция от филми и много изненади за вярната си публика.

Събитието е част от културния календар на Столична община.

kinomania.bg