Билетен център НДК, София, площад "България" 1
Телефони: (+359 2) 916 63 68, 916 63 69
Работно време:
понеделник-петък от 9:00 до 19:00 ч.
събота, неделя и празнични дни от 10:00 до 19:00 ч.
Билети за прожекциите в НДК и кино Люмиер се продават в Билетен център - НДК, а за кино Люмиер и на касата на киното един час преди прожекцията. Билети за прожекциите в другите кина от програмата на Киномания се продават само на касите на съответните кина
Онлайн продажби за прожекциите на част от филмите в НДК: Тикетпортал БГ

Храмът на киното пред НДК отвори врати с началото на дискусионния форум „Киното говори“

14 ноември 2016

Първата сесия от програмата представи концепцията на рекламната кампания „Вярвай в киното“, насочена към младата аудитория на КИНОМАНИЯ.    "Киното говори" е първата по рода си серия от лекции, в които професионалисти споделят знанията, преживявания и спомени за необятния свят на седмото изкуство. Поводът – 30-ото юбилейно издание на КИНОМАНИЯ, а мястото- Храмът на киното пред НДК.„В основата на идеята и комуникационната стратегия на Киномания 2016 се поставя любовта и възхищението към киното, и именно тези чувства намират изражение в своеобразния Храм на киното“, сподели Ия Петкова, ръководител направление „Стратегическо развитие, външни комуникации и продуцентски център“ в НДК. Тя благодари на партньорите от All Channels Communication, Nu Boyana Film Studios и B2Y Productions за подкрепата в реализацията на проекта.

Създателите на идеята си поставят за цел да превърнат „Киното говори“ в трибуна за среща с едни от най-обичаните и добре познати имена сред актьорите, режисьорите, операторите, кино критиците и всички онези „вярващи“, които превръщат киното в това, пред което се прекланяме днес – един своеобразен култ.
В своите изминали издания КИНОМАНИЯ успява многократно да надскочи рамките на просто кино форум. Именно с тази цел организаторите поставят началото на новата инициатива, реализирана в рамките на кино фестивала– дискусионната програма „Киното говори“. Под формата на няколко ексклузивни разговора истинските кино маниаци ще могат лично да дискутират страстта си към седмото изкуство с едни от най-желаните за разговор български имена на филмовата индустрия.
“Има нещо магическо в това да споделяш един филм с всички останали хора в киносалона – да се смеете заедно, да притаявате дъх, да не криете сълзите. Вярвам, че идолопоклонниците отиват в салона именно заради тези моменти на емоция, удоволствие, споделянето на мига. Точно затова в рамките на творческата идея и комуникационна стратегия на КИНОМАНИЯ 2016 ние призоваваме „Вярвай в киното“,коментира още Ия Петкова и добави: „Не на последно място обаче посланието „Вярвай в киното“ има за цел да върне вярата не само към световното кино, но и към българското, тъй като сме убедени, че то заслужава специално внимание“.
С тази цел акцентите в първото издание на „Киното говори“ попадат върху българския възход в областта на кино индустрията – от независимите български продукции, през впечатляващите роли на родните артисти, до световните отличия, които родните филми завоюваха. В първи „проповедници“ от серията дискусионни срещи, част от програмата на „Киното говори“, се превърнаха Любомир Печев от Nu Boyana Film Studios – режисьор на промоционалните клипове на КИНОМАНИЯ 2016, както и Александър Кенанов от продуцентска компания Boyana 2 You, а в рамките на следващите дискусиипоследователи на кино култа ще имат възможността да се срещнат с екипите на българските игрални филми, включени в кинофестивала.
„Киното говори“ е част от програмата на КИНОМАНИЯ 2016. Дискусиите се помещават в издигнатия специално по повод 30-годишния юбилей на кино форума Храм на киното. Той остава напълно отворен за посетители до 17-и ноември. След това идолопоклонниците следва да се пренесат в истинския храм на киното, а именно - в киносалона, тъй като КИНОМАНИЯ 2016 стартира точно на 17-и ноември с прожекция именно на българския филм „Слава“. Билетите за КИНОМАНИЯ вече са в продажба и могат да бъдат закупени на касите на НДК и в мрежата на Тикетпортал, както и на касите на кината от програмата на фестивала.