Билетен център НДК, София, площад "България" 1
Телефони: (+359 2) 916 63 68, 916 63 69
Работно време:
понеделник-петък от 9:00 до 19:00 ч.
събота, неделя и празнични дни от 10:00 до 19:00 ч.
Билети за прожекциите в НДК и кино Люмиер се продават в Билетен център - НДК, а за кино Люмиер и на касата на киното един час преди прожекцията. Билети за прожекциите в другите кина от програмата на Киномания се продават само на касите на съответните кина
Онлайн продажби за прожекциите на част от филмите в НДК: Тикетпортал БГ

Мартин Скорсезе се срещна с папата по повод новия си филм "Мълчание"

1 декември 2016

Папа Франциск прие на частна аудиенция във Ватикана известния американски кинорежисьор Мартин Скорсезе, който е в Рим за предварителните прожекции на новия си филм "Мълчание". Продукцията бе представена пред повече от 300 йезуити във вторник.

Филмът е част от програмата на Киномания и може да се види на 14 и 22 януари в зала 1 на НДК, дни след световната му премиера.

„Мълчание” залага на Лиъм Нийсън в главната роля, участват още Андрю Гарфийлд, Адам Драйвър, Кийрън Хайндс, Таданобу Асано, Шин’я Цукамото. Йезуитският свещеник Родригес (Андрю Гарфийлд) научава, че неговият ментор (Лиъм Нийсън), който трябва да посвещава японците в християнството, е обърнал гръб на църквата. Родригес заминава за Япония, за да намери отклонилия се от правия път свещеник.

По повод премиерата на филма за България, в НДК през януари ще бъдат показани още два филма на големия режисьор, които също са на религиозна тема - "Последното изкушение на Христос" и "Кундун".