Билетен център НДК, София, площад "България" 1
Телефони: 02/ 916 63 00, 02/ 916 64 00
Работно време:
понеделник-петък от 9:00 до 20:30 ч.
събота и неделя от 10:00 до 20:00 ч.

Билети онлайн в Електронен билетен център - НДК

КИНОМАНИЯ ПОСРЕЩА ГОСТИТЕ СИ С ОБНОВЕНА КИНОКАБИНА В „ЛЮМИЕР ЛИДЛ” ЗА ОЩЕ ПО-КАЧЕСТВЕНИ ФИЛМОВИ ИЗЖИВЯВАНИЯ

2 октомври 2018

След като миналата година залата на кино „Люмиер Лидл” беше обновена, вече цялостното изживяване за зрителя в нея е на максимално ниво. Това е постигнато с изцяло обновена кинокабина, която спомага за по-високото качество на прожекцията.

Промяната е специален подарък от НДК за всички кинолюбители, но най-вече за зрителите на Киномания- фестивалът, който единствен в България, показва големите филми преди големите награди.

За целта старата звукоизолация в прожекционната кабина е сменена с нови панели, които изолират по-добре кабината от залата и не позволяват шумовете в нея да се чуват от зрителите. Новата звукоизолация предпазва дигиталната киномашина, а за цялостното безпроблемно функциониране на фината техника се грижи и специалното антистатично покритие на пода.

Подменени са също климатичната и електрическата интсталации, а осветлението е съобразено с комфорта на зрителите по време на прожекциите.

Обновената кабина допълва цялостния облик на залата, която има собствена уникална атмосфера. „Люмиер Лидл” е домакин на всички значими кинофестивали в София. В емблематичната зала са гостували световни филмови величия като Антонио Бандерас, Джулияна Десио, Тери Гилиам, Франко Неро и много други. През ноември тази година киното ще посрещне 32-рото издание на Киномания.

„Люмиер Лидл” е част от мрежата киносалони „Europa Cinemas”.