Билетен център НДК, София, площад "България" 1
Телефони: 02/ 916 63 00, 02/ 916 64 00
Работно време:
понеделник-петък от 9:00 до 20:30 ч.
събота и неделя от 10:00 до 20:00 ч.

Билети онлайн в Електронен билетен център - НДК

ФИЛМИ НА ЛЕГЕНДАРНИТЕ ХОРЕОГРАФИ ПИНА БАУШ И МОРИС БЕЖАР ПРЕДЛАГА ТАНЦ ФИЛМ ФЕСТА В НДК

29 август 2019

Филми на двама знакови хореографи, оставили своя ярък отпечатък в изкуството на модерния танц – Пина Бауш и Морис Бежар – са част от програмата на Танц Филм Феста, който ще се проведе от 24 до 30 септември в кино „Люмиер Лидл”. Фестът предшества 33-тата Киномания. Тази година организаторите от НДК подаряват на своята публика наполовина повече емоции със специалното издание 33 ½., като половинката са именно 12-те вълнуващи филмови заглавия от програмата на Танц Филм Феста.

В категорията „Модерен балет” на Танц Филм Феста зрителите ще видят две изключителни произведения на модерния танц - „Кафе Мюлер” на хореографа Пина Бауш и запис от представлението „Бежар: Деветата симфония”.

Трима мъже и три жени танцуват на моменти със затворени очи на сцена, пълна с разхвърляни столове. Само хореографския гений на Пина Бауш може да превърне подобен мизансцен в едно от най-великите произведения на модерния танц. Не пропускайте „Кафе Мюлер”  на 27 септември от 19:00 ч.

Ден по-късно на 28 септември от 20:00 ч. зрителите в кино „Люмиер Лидл” ще могат да се насладят на запис от представлението „Бежар: Деветата симфония” от зала NHK в Токио на 8 ноември 2014 г. Монументална творба, тази балетна постановка събира 250 танцьори и музиканти на една сцена. „Всички хора са братя” – това могъщо послание изразява този спектакъл, съчетал по паметната музика на Бетховен и хореографията на Морис Бежар. В световното турне, последвало тази премиера, обединила усилията на трупите на „Бежар Балет Лозала” и Токийския балет, спектакълът „Деветата симфония” е видян от над 100 000 зрители.

Повече информация и цялата програма на Танц Филм Феста може да намерите тук.

Билети за „Кафе Мюлер” може да закупите от касите на Билетен център – НДК  и онлайн тук.

Билети за „Бежар: Деветата симфония” може да закупите от касите на Билетен център – НДК  и онлайн тук.