Билетен център НДК, София, площад "България" 1
Цени на билетите за "Героични каръци", "Как да бъдеш добра съпруга", "Окончателен доклад" и Шпионската афера „Оса” – 10/8 лв. Цени на билетите за филмите в програмата "Пет шедьовъра на Уди Алън" – 8/6 лв.
Телефони: 02/ 916 63 00, 02/ 916 64 00
Билети онлайн в Електронен билетен център - НДК

ДА РАЗНИЩИМ ХАРИ (Deconstructing Harry)

реж. Уди Алън

Трейлър

САЩ, 1997, 96 мин.

режисьор и сценарист – Уди Алън

продуцент – Джийн Думанян

оператор – Карло ди Палма

монтаж – Сюзън Морс

художник – Санто Локуасто

продукция на SWEETLAND FILMS

световен разпр. – WESTEND FILMS

разпр. за България – БЕТА ФИЛМ

номинации:

Номинация за “Оскар” за оригинален сценарий

в ролите:

Уди Алън (Хари Блок), Ричард Бенджамин (Кен), Кърсти Али (Джоан), Били Кристъл (Лари), Джуди Дейвис (Люси), Боб Балабан (Ричард), Елизабет Шу (Фей), Деми Мур (Хелън), Робин Уилямс (Мел), Мариел Хемингуей (Бет Креймър), Ейми Ървинг (Джейн), Джулия Луис-Драйфус (Лесли), Тоби Магуайър (Харви Стърн), Станли Тучи (Пол Епстайн), Пол Джамати (проф. Абът), Каролайн Еърън (Дорис), Ерик Богосян (Бърт), Джули Кавнър (Грейс)

 

 


Уди Алън отвръща достойно на своите хулители с Да разнищим Хари – горчиво-смешен поглед към творческия процес. Уди никога не се е боял да представя бурния си личен живот с всички възходи и падения на големия екран. Безпощадната му самоирония е в стихията си и тук. Писателят Хари Блок злоупотребява с лекарствата, не страни от проститутки и изневерява на жените в живота си, като не се свени да опише слабостите им в новия си роман. Няма защо да се чудим, че всички негови бивши партньорки са му бесни. Поканен е да получи награда в колежа, в който е учил, но не е завършил. Пътуването му е изпълнено със спомени за провалените му връзки. Хуморът на Уди тук е не само черен, но е и по-хаплив от обичайното, но преживяването на тази „деконструкция” си струва – филмът е почти съвършена медитация върху често твърде сложното преливане между живота, изкуството и личността на твореца.


Прожекции:
сряда, 5 август 2020, 20:00, Платформа А6 в парка зад Национален дворец на културата - Купи билет онлайн

Билетен център НДК, София, площад "България" 1
Телефони: 02/916 63 00; 02/916 64 00
Работно време:
понеделник-петък от 09:00 - 20:30 ч.
събота и неделя от 10:00 до 20:00 ч.