Билетен център НДК, София, площад "България" 1
Цени на билетите за "Героични каръци", "Как да бъдеш добра съпруга", "Окончателен доклад" и Шпионската афера „Оса” – 10/8 лв. Цени на билетите за филмите в програмата "Пет шедьовъра на Уди Алън" – 8/6 лв.
Телефони: 02/ 916 63 00, 02/ 916 64 00
Билети онлайн в Електронен билетен център - НДК

МОГЪЩАТА АФРОДИТА (Mighty Aphrodite)

реж. Уди Алън

Трейлър

САЩ, 1995, 95 мин.

режисьор и сценарист – Уди Алън

продуцент – Робърт Грийнхът

оператор – Карло ди Палма

монтаж – Сюзън Морс

художник – Санто Локуасто

продукция на SWEETLAND FILMS

световен разпр. – WESTEND FILMS

разпр. за България – БЕТА ФИЛМ

награди и номинации:

„Оскар” и „Златен глобус” за поддържаща актриса на Мира Сорвино

Номинация за „Оскар” за оригинален сценарий

в ролите:

Уди Алън (Лени), Мира Сорвино (Линда Аш), Хелена Бонъм Картър (Аманда), Питър Уелър (Джери Бендър), Клер Блум (майката на Аманда), Майкъл Рапапорт (Кевин) и със специалното участие на Ф. Мъри Ейбръхам, Олимпия Дукакис и Джак Уордън

 


 

Три години след като спортният журналист Лени отстъпва пред убеждаванията на съпругата си Аманда и двамата осиновяват дете, той продължава да е любопитен коя би могла да е майка му. Така Лени попада на проститутката Линда Аш. Ужасен, но и изпълнен със съчувствие към съдбата й, Лени решава да подобри живота й, преследвайки тази своя мисия с такова усърдие, че не забелязва как собствената му съпруга се отчуждава от него.

Лени е любопитна нова вариация на обичайните невротични интелектуалци от средната класа, в които Алън се превъплъщава в своите филми. Геговете във филма са резултат тъкмо от сблъсъка на човек с неговите социални и културни стремежи и глуповатата и добродушна блондинка.

А най-свежата хрумка на Уди е вмъкването на гръцки Хор, който коментира действието в стила на античния театър. Сорвино дава най-доброто от себе си, за да трансформира своята карикатурна героиня в някого, за когото да ни е грижа, и напълно заслужено печели „Оскар” за тази своя роля.


Прожекции:
вторник, 4 август 2020, 18:00, Платформа А6 в парка зад Национален дворец на културата - Купи билет онлайн

Билетен център НДК, София, площад "България" 1
Телефони: 02/916 63 00; 02/916 64 00
Работно време:
понеделник-петък от 09:00 - 20:30 ч.
събота и неделя от 10:00 до 20:00 ч.