Билетен център НДК, София, площад "България" 1
Цени на билетите за "Героични каръци", "Как да бъдеш добра съпруга", "Окончателен доклад" и Шпионската афера „Оса” – 10/8 лв. Цени на билетите за филмите в програмата "Пет шедьовъра на Уди Алън" – 8/6 лв.
Телефони: 02/ 916 63 00, 02/ 916 64 00
Билети онлайн в Електронен билетен център - НДК

ЗНАМЕНИТОСТ (Celebrity)

реж. Уди Алън

Трейлър

САЩ, 1998, 113 мин.

режисьор и сценарист – Уди Алън

продуцент – Джийн Думанян

оператор – Свен Нюквист

монтаж – Сюзън Морс

художник – Санто Локуасто

продукция на SWEETLAND FILMS

световен разпр. – WESTEND FILMS

разпр. за България – БЕТА ФИЛМ

в ролите:

Кенет Брана (Лий Саймън), Джуди Дейвис (Робин Саймън), Джо Мантеня (Тони Гардела), Леонардо Дикаприо (Брандън Дароу), Уинона Райдър (Нола), Чарлийз Терон (супермодел), Ханк Азария (Дейвид), Мелани Грифит (Никол Оливър), Фамке Янсен (Бони), Майкъл Лърнър (д-р Лъпъс), Гретхен Мол (Вики), Алисън Джани (Ивлин Айзъкс), Джефри Райт (Грег), Бийб Нойуърт (проститутката Нина), Дъглас Макграт (Бил Гейнс), Исаак Мизрахи (Брус Бишоп) и със специалното участие на Доналд Тръмп като самия себе си


Робин и Лий са отскоро разведени. Това не е особено изненадващо – той е клюкарски журналист, който е така отдаден на славата, богатството и вървящите с това лесни свалки, че не би се поколебал да продаде чувствата на близките си. При все това Робин не е особено щастлива от краха на техния брак. Тя се лута, лишена от самоувереност, докато не среща ТВ продуцента Тони, който изглежда твърде нормален, за да е истински. Опитвайки се да започнат живота си наново, всеки по своя си начин, пътищата на отчуждената двойка продължават да се пресичат сред безбройните приеми, партита и премиери, които са есенцията на нюйоркския живот за всеки, озовал се в примката на славата.

Ако предишният филм на Алън – Да разнищим Хари, бе очевиден поклон към Поляната с дивите ягоди на Бергман, то Знаменитост (особено чрез черно-бялата операторска работа на гениалния Свен Нюквист) е ясен реверанс към Сладък живот. Повечето герои са патетично повърхностни и изпълнени със самозаблуждения в инфантилното си преследване на славата или в безмозъчното обожание на известните.

Смехът е гарантиран – само Уди Алън може да изведе сатирата към подобен абсурден феномен до напълно абсурдни предели.


Прожекции:
четвъртък, 6 август 2020, 20:00, Платформа А6 в парка зад Национален дворец на културата - Купи билет онлайн

Билетен център НДК, София, площад "България" 1
Телефони: 02/916 63 00; 02/916 64 00
Работно време:
понеделник-петък от 09:00 - 20:30 ч.
събота и неделя от 10:00 до 20:00 ч.