Билетен център НДК, София, площад "България" 1
Телефони: 02/ 916 63 00, 02/ 916 64 00
Билети онлайн в Електронен билетен център - НДК

ХИТОВАТА КЛАСИКА „КАБАРЕ” НА РЕЖИСЬОРА БОБ ФОСИ ОТКРИВА ФЕСТИВАЛА „АХ, ТОЗИ МЮЗИКЪЛ”

21 януари 2020

Киномания представя серия от утвърдени заглавия от света на мюзикълите, които зрителите в кино „Люмиер Лидл” могат да гледат по време на фестивала „Ах, този мюзикъл”, организиран от НДК. Откриването е на 27 януари от 19:00 ч. с прожекцията на хитовия филм „Кабаре”. Още филми от 70-те години ще могат да гледат зрителите между 28 януари и 4 февруари. Сред тях са „Исус Христос суперзвезда”, „Брилянтин” и „Ах, този джаз”.

Отличеният с 8 награди „Оскар” филм „Кабаре”, по мюзикъла на Джон Кандър, ще даде началото на филмовия фестивал. Чрез историята на фриволната певица Сали и нейното обкръжение, Боб Фоси предлага на широката публика фин анализ на един от най-мрачните епизоди в световната история. Музикалните изпълнения са стилизирано ехо на частните и историческите събития, а Церемониалмайсторът, като хор от древногръцка трагедия, ги представя с дълбокомислен и саркастичен коментар.

Филмът „Исус Христос Суперзвезда” на режисьора Норман Джуисън ще представи живота на Христос като човек от плът и кръв – нещо, което съвсем малко филми се осмеляват да направят. В изпълнението на Тед Нийли той изглежда объркан на моменти от статута си на първата суперзвезда, а визията на филма е изключително зрелищна. Персонажите непринудено разказват своята история, сякаш не става дума за крайъгълния камък на християнската религия, а за кариерата на обещаващ млад мъж. Не пропускайте тази блестяща и спираща дъха екранизация на едноименната рок опера на 28 януари от 19:00 ч.

Лек, забавен, привидно маниерен, но също така ироничен, дори пародиен, „Брилянтин” печели с лекота сърцата на публиката. Филмът на режисьора Рандал Клайзър създава протесков портрет на цяла една епоха, избягвайки злонамерената подигравка. Сюжетът смесва младежки главоболия с класическите елементи на мюзикъла и романтичната комедия по американски. Ритъмът ще ви увлича със симпатия и деликатност в любовната история и танцовата надпревара на Дани и Санди на 29 януари от 19:00 ч.

Само ден по-късно – на 30 януари от 19:00 ч., любителите на седмото изкуство ще могат да проследят хаотичния живот и саморазрушителния край на твореца Джо Гидиън във филма „Ах, този джаз” на режисьора Боб Фоси. „Ах, този джаз” излъчва безспорно очарование, въпреки че подчертаната болезненост, характерна за филмите на Фоси, достига връхната си точка. Суров и тъжен като завещание, този безкомпромисен портрет на един завършен егоист с изключителна кариера и провален личен живот напомня също за режисьора в криза от „Осем и половина” на Фелини.

Билети за „Кабаре” на цени от 6 и 8 лв. може да закупите от касите на Билетен център – НДК и онлайн тук.

Билети за „Исус Христос Суперзвезда” на цени от 6 и 8 лв. може да закупите от касите на Билетен център – НДК и онлайн тук.

Билети за „Брилянтин” на цени от 6 и 8 лв. може да закупите от касите на Билетен център – НДК и онлайн тук.

Билети за „Ах, този джаз” на цени от 6 и 8 лв. може да закупите от касите на Билетен център – НДК и онлайн тук.