Билетен център НДК, София, площад "България" 1
Телефони: (+359 2) 916 63 68, 916 63 69
Работно време:
понеделник-петък от 9:00 до 19:00 ч.
събота, неделя и празнични дни от 10:00 до 19:00 ч.
Билети за прожекциите в НДК и кино Люмиер се продават в Билетен център - НДК, а за кино Люмиер и на касата на киното един час преди прожекцията. Билети за прожекциите в другите кина от програмата на Киномания се продават само на касите на съответните кина
Онлайн продажби за прожекциите на част от филмите в НДК: Тикетпортал БГ

КИНО И МУЗИКА В ШЕМЕТНА ВИХРУШКА НА КИНОМАНИЯ

14 октомври 2016

 ФИЛМИ, ПОСВЕТЕНИ НА ЛЕГЕНДАРНИ МУЗИКАНТИ ЩЕ ВИДИМ В ЮБИЛЕЙНОТО ИЗДАНИЕ НА ФЕСТИВАЛА.

Джаз легендата Чет Бейкър, феноменалната Джанис Джоплин, големият Майлс Дейвис, знаменитият Дейвид Боуи и неповторимия Принс ще гледаме в тазгодишното издание на КИНОМАНИЯ.

За 30-годишнината си кинопанорамата ще покаже и най-новото от попу-лярния режисьор Карлос Саура –„J: Beyond Flamenco”. Световната премиера на филма се състоя едва преди няколко дни (на 13 септември) в Торонто.

Традиционният испански танц хота от родната област на Саура - Арагон, през годините се е развил в нови артистични измерения. С неподражаемия си стил, Саура продължава да дестилира музиката и да изследва границите на изкуството в най-чистата му форма. Филмът е с участието на най-големите легенди сред испанските танцьори в момента, сред които Сара Барас. От 2004 г. насам КИНОМАНИЯ показва всеки нов филм на големия режисьор без изключение. J: Beyond Flamenco” е седмият пореден филм на Саура, който фестивалът ще представи.

На световноизвестния американски тромпетист и певец Чет Бейкър е посветен филма – „Born to Be Blue”. Продукцията е с участието на Итън Хоук и проследява завръщането на легендата на голямата сцена в края на 60-те, след като преживява редица трудности.
Документалният „Janis: Little Girl Blue” на Ейми Бърг разказва за израстването на една от най-популярните блус рок и психеделичен рок изпълнителки в света, която умира съвсем млада - Джанис Джоплин. Историята за превръщането й в звезда е представена чрез нейни писма, писани през годините до семейството й, най-близките й приятели и съмишленици.
Феновете на КИНОМАНИЯ и на Майлс Дейвис могат да видят и първият игрален филм, посветен на гениалния джаз музикант – „Miles Ahead”. Филмът е режисиран от Дон Чийдъл, който играе и главната роля в него. В продукцията участва и Юън Макгрегър.
Журналист от сп. "Rolling Stone" се опитва да вземе интервю от легендарния Дейвис, потънал в отшелничество, в края на 70-те години. Най-неусетно той навлиза в ежедневието на един гений, живеещ на ръба...
Филмът направи международния си дебют на Берлинале тази година, след като пожъна феноменален успех на филмовия фестивал в Ню Йорк през 2015 г.

kinomania.bg