ЦЕНИ НА БИЛЕТИТЕ:
НДК Зала 1: 12 лв. Намаление за ученици, студенти и пенсионери – 10 лв.
Специални събития: Моята страст към киното – вечер на Стефан Вълдобрев. Цени на билетите: 20, 25, 30 лв.
Кино Люмиер, Дом на киното, Филмотечно кино „Одеон“, Влайкова, Френски институт, Културен център G 8, Euro Cinema: 10 лв.Намаление за ученици, студенти и пенсионери – 8 лв.
Човешкият глас и Класически удоволствия: 7 лв. Намаление за ученици, студенти и пенсионери – 5 лв.
Билетен център НДК, София, площад "България" 1
Телефони: (+359 2) 916 63 68, 916 63 69
Билети онлайн в Електронен билетен център - НДК

VR мания. Билетът е за 45 минути гледане на произведения по избор на зрителя. Сеансите са на всеки 30 минути. Цена – 20 лв.

ЗА НАС

КИНОМАНИЯ  стартира през 1987 г. като Световна кинопанорама на българския пазар.

За 37 години от съществуването си фестивалът се радва на наложена марка и вярна публика. В програмата на всяко издание влизат премиерно едни от най-атрактивните и стойностни филми от световното кинопроизводство за предходните две години, които не са показвани на българския екран. Повечето от тях са оценени вискоко от престижните кинофестивали по цял свят.

 Селекцията на филмите на КИНОМАНИЯ е изключително прецизна, като всяка година форматът се променя, за да остане атрактивен за зрителите.

Във фестивала има по нещо за всеки вкус: хитови заглавия, златни класики, детско кино, кулинарни и музикални филми, автобиографични и документални прожекции, фестивал на френското кино.

Прожекциите на филмите се провеждат в НДК (зала 1 и кино “Люмиер”), Дом на киното, Euro Cinema, кино “Одеон”, кино „Влайкова“, зала „Славейков“, G8, “Лъки синема” в гр. Пловдив, както и във ФКЦ – Варна.

Средно фестивалът се посещава от над 60 000 души в 190 прожекции!