Билетен център НДК, София, площад "България" 1
Телефони: (+359 2) 916 63 68, 916 63 69
Работно време:
понеделник-петък от 9:00 до 19:00 ч.
събота, неделя и празнични дни от 10:00 до 19:00 ч.
Билети за прожекциите в НДК и кино Люмиер се продават в Билетен център - НДК, а за кино Люмиер и на касата на киното един час преди прожекцията. Билети за прожекциите в другите кина от програмата на Киномания се продават само на касите на съответните кина
Онлайн продажби за прожекциите на част от филмите в НДК: Тикетпортал БГ

ПОЕТИЧНИЯТ ШЕДЬОВЪР „ПАТЕРСЪН” В АФИША НА ЮБИЛЕЙНАТА КИНОМАНИЯ

20 октомври 2016

Филмът е едно от откритията на фестивала и билетите за него вече са в продажба.
Тих, поетичен и истински, филмът „Патерсън” на майстора Джим Джармъш (който е и сценарист на продукцията) вече спечели сърцата на критиката, а почитателите на „Киномания” ще имат възможност да го видят в новото юбилейно издание на 27 ноември от 19:00 часа в Зала 1 на НДК.

Млад автобусен шофьор всеки ден наблюдава и слуша обикновените и дори тривиални случки от ежедневието и ги превръща в стихове. Главният герой се казва Патерсън, също като града, в който живее.

Придружен с характерната за творчеството на Джармъш специфична и въздействаща музика, филмът е още един лиричен шедьовър на големия майстор.

В главната роля е обещаващият млад актьор Адам Драйвър, Голшифте Фарахани (в ролята на приятелката му Лора) и....един френски булдог. Филмът ни кара да погледнем живота и нещата, които ни се случват от друг ъгъл. Едно от откритията на Киномания 2016.

„Патерсън”, който е независима американска продукция, дебютира на кинофестивала в Кан през тази година. Джармъш обявява, че е избрал именно град Патерсън като място за развитите на филма, защото градът е известен с талантливите си поети като Уилям Карлос Уилямс и Алън Гинсбърг.
Цената за прожекцията в зала 1 на НДК на филма „Патерсън” е 12 лв., както и 10 лв. намаление за ученици, студенти и пенсионери. Билетите са в продажба на касите на НДК и в мрежата на Тикетпортал.
КИНОМАНИЯ ще започне на 17 ноември и ще продължи до 1 декември.
Тазгодишното издание ще отбележи своя 30-годишен юбилей с изключителна селекция от филми и много изненади за вярната си публика. В афиша са включени премиерно едни от най-силните и стойностни филми от световното кино, излезли през последните две години, които не са показвани в България.
По традиция всяка година се представят наградените ленти от престижни международни фестивали в Берлин, Кан, Венеция и др.

Събитието е част от Културния календар на Столична община.