Билетен център НДК, София, площад "България" 1
Телефони: (+359 2) 916 63 68, 916 63 69
Работно време:
понеделник-петък от 9:00 до 20:30 ч.
събота и неделя от 10:00 до 20:00 ч.
Резервирай билети онлайн в Електронен билетен център - НДК
ВАЖНО! Моля да имате предвид, че ако запазвате билети през онлайн системата ни, независимо за кое кино или зала става въпрос (зала 1, кино Люмиер Лидл, Одеон, Дом на киното, Евросинема, Г8), билети може да получите само от билетните каси на НДК.

Обетът

Тери Джордж

Трейлър

САЩ-Испания, 2016, 133 мин.
режисьор – Тери Джордж
продуценти – Ерик Езраилян, Майк Медавой и Уилям Хорбърг
сценарий – Тери Джордж и Робин Суикорд
оператор – Хавиер Агиресаробе
монтаж – Стивън Розенблум
музика – Габриел Яред
художник – Бенхамин Фернандес
костюми – Пиер-Ив Гейро
продукция на SURVIVAL PICTURES/MIKE MEDAVOY/THE PROMISE PRODS.
световен разпр. – SIERRA/AFFINITY
в ролите:
Оскар Айзък (Микаел Богосян), Шарлот льо Бон (Ана Хесарян), Крисчън Бейл (Крис Майърс), Даниел Хименес-Качо (преподобният Дикран Антреасян), Шохре Агдашлу (Марта Богосян), Раде Шербеджия (Стефан), Том Холандър (Гарин), Жан Рено (адмирал Фурне), Джеймс Кромуел (посланик Моргентау) и със специалното участие на Ара Маликян като цигулар на сватбата

 

 


Арменски студент по медицина, художничка и американски светски журналист оформят любовен триъгълник сред хаоса на Първата световна война в тази епична романтична история от режисьора Тери Джордж.
Скромният арменски аптекар Микаел напуска селото си в Южна Анадола, за да учи медицина в столицата. Той е сгоден за момиче от селото и има намерение да финансира следването си с нейната зестра. Майка му Марта го предупреждава да не се жени заради парите, но Микаел е убеден че с времето той и бъдещата му съпруга ще се заобичат. Ала това е преди Микаел да срещне Ана. Изящна, образована в Париж и с таланти както в рисуването, така и в танците, Ана изглежда момичето на мечтите за Микаел. Но той е решен да спази дадения обет. Още повече, че Ана има връзка с Крис – американски светски фотожурналист. Тези трима герои са въвлечени в драма, каквато не биха могли дори да си представят, когато Османската империя се обединява с Централните сили (Германия и Австро-Унгария) и се развихря невиждано насилие.
Както го стори и в Хотел Руанда, Джордж виртуозно балансира интимното с политическото. Никой от главните му герои не е злодей, но те се оказват подложени на изпитания, които ще калят характерите им и ще ги принудят да решат кои от дадените обети могат да спазят.

Прожекции:
неделя, 26 ноември 2017, 16:00, Люмиер Lidl

Билетен център НДК, София, площад "България" 1
Телефони: 02/916 63 00; 02/916 64 00
Работно време:
понеделник-петък от 09:00 - 20:30 ч.
събота и неделя от 10:00 до 20:00 ч.

Резервация на билети онлайн: Eлектронен билетен център НДК