Билетен център НДК, София, площад "България" 1
Телефони: 02/ 916 63 00, 02/ 916 64 00
Билети онлайн в Електронен билетен център - НДК

КИНОМАНИЯ ОТДАВА ПОЧИТ НА АМЕРИКАНСКАТА АКТРИСА И ИЗПЪЛНИТЕЛ ДЖУДИ ГАРЛАНД

29 ноември 2019

"Мога да живея без пари, но не мога да живея без любов.”, това споделя легендарната американската актриса и изпълнител ДжудиГарланд. Спечелила сърцата на милиони хора по света, тази година Киномания ще зарадва и българските почитатели на кинозвездата, отдавайки ѝ почит с един от незабравимите филми с нейно участие „Роди се звезда”. Прожекцията на филма ще бъде в кино „ЛюмиерЛидл” на 24 ноември от 13:00 ч.

Историята на залязващия алкохолизиран актьор, който открива талантлива млада жена, грижи се за кариерата ѝ, цени се за нея и накрая се самоубива, е заснета най-напред през 1937 г. Версията на Джордж Кюкор от 1954 г. с участието на Джуди променя сценария и прави героинята певица.

Освен със забележителните си актьорски качества,Гарланд е позната на публиката и с личната си житейска история. Днес, знаейки за проблемите с наркотиците, провалените концерти и смъртта ѝ, причинена от свръхдоза лекарства, е невъзможнода не оценим колко пророчески се оказва филмът „Роди се звезда” за живота на Гарланд. Лентата представя двете страни на едно актьорско изпълнение – като резултат от артистичността, техниката и възприятието на публиката от една страна, но и като откровение на личната интимност, уловена от филмовата камера.

Бляскавата кариера на Джуди започва още от ранна детска възраст. Само на 13 годинитя сключва договор с Метро Голдуин Майер (Metro-Goldwyn-Mayer) – компания, която я превръща в легенда с ролята ѝ на Дороти в „Магьосникът от Оз”, а изпълнението ѝ на песента „Отвъд дъгата” (“Overtherainbow”) е оценено високо от критиците и публиката и се превръща в песен номер едно на столетието.

Киномания е част от Културния календар на Столична община.

Повече информация за фестивала следете на нашата Фейсбук страница и на сайта www.kinomania.bg.

Билети за „Роди се звезда” може да закупите от касите на Билетен център – НДК и онлайн тук.

 

„Роди се звезда“ трейлър