Билетен център НДК, София, площад "България" 1
Телефони: 02/ 916 63 00, 02/ 916 64 00
Билети онлайн в Електронен билетен център - НДК

СКАРЛЕТ ЙОХАН И КЕЙТ УИНСЛЕТ СА ЧАСТ ОТ ЗВЕЗДНИЯ АКТЬОРСКИ СЪСТАВ В РУБРИКАТА „ФЕСТИВАЛ НА ФЕСТИВАЛИТЕ” НА КИНОМАНИЯ

18 ноември 2019

Тазгодишната Киномания предлага голямо разнообразие от жанрове и забавни истории с филмите от фестивала. Зрителите ще видят на екрана в кино „Люмиер Лидл” и едни от любимите си актьори, сред които Скарлет Йохансон, Кейт Уинслет, Анет Бенинг и други. В рубриката „Фестивал на фестивалите” Киномания представя съвсем нови филми, имали своята световна премиера на най-големия кинофестивал в света – този в Торонто, провеждащ се в средата на септември.

Какво се случва, когато любовта започва да избледнява? Това е познатият, но все така актуален въпрос, който разглежда филмът „Разрив”. Семейната драма проследява историята на уеб дизайнера Джейми, който се завръща в бохемската крайбрежна вила на родителите си за уикенда и открива разрива в отношенията между родителите му. Анет Бенинг прави буреносна роля като язвителната и често необоснована в нападките си Грейс, очевидно преживяваща емоционален апокалипсис. А Бил Най отново е превъзходен – този път в ролята на  кротък мъж, който просто иска да създава статии в Уикипедия на спокойствие. Проследете историята за емоционално проницателния портрет на брака, неразкритите тайни и закъснелите решения на 17 ноември от 20:30 ч.

Не по-малко вълнуващ е и „Черната птица”, базиран на датския филм „Безмълвно сърце” от 2014 г. Новият филм по сценарий на Кристиан Торпе предлага задълбочен поглед към противоположните настроения на умиращата Сюзън Сарандън в ролята на Лили и на близките й, с хумор, топлота и затрогваща човечност. Неизбежно медитирайки върху мъката, „Черната птица” дава шанс на персонажи от три поколения най-после да разрешат отдавнашни семейни спорове. Това не е филм за бдението над умиращата, нито за евтаназията, а за величествената и деликатна ценност на живота. Прожекцията на филма ще бъде на 20 ноември от 20:45 ч.

Сред изнадите на фестивала в Торонто тази година е и филмът „Джоджо заека” с участието на забележителната Скарлет Йохансон. Спечелил сърцата на милиони хора и носител на Награда на публиката в Торонто, филмът ще представи по впечатляващ начин развенчаването на фашисткото мислене и породеното от него насилие. Потънал напълно в нацистката ненавист, Джоджо е раздразнен, когато открива, че майка му Рози подпомага Съпротивата, укривайки евреите, които той е учен да мрази. Германия върви към колапс, а Джоджо е изправен пред избора дали да се придържа към омразата или да преоткрие хуманността си. Гледайте го на 24 ноември от 18:15 ч.

Киномания е част от Календара на културни събития на Столична община за 2019 г.

Повече информация за фестивала следете на нашата Фейсбук страница и на сайта www.kinomania.bg.

Билети за филма „Разрив“ може да закупите от касите на Билетен център – НДК и онлайн тук.

Билети за филма „Черната птица“ може да закупите от касите на Билетен център – НДК и онлайн тук.

Билети за филма „Джоджо Заека“ може да закупите от касите на Билетен център – НДК и онлайн тук.

 

„Разрив”

Прожекции:

сряда, 27 ноември 2019, 20:30, Кино Одеон

„Черната птица”

Прожекции:

неделя, 17 ноември 2019, 20:15, Кино G-8

четвъртък, 21 ноември 2019, 18:30, Кино Одеон

събота, 23 ноември 2019, 18:00, Дом на киното

„Джоджо Заека”трейлър

Прожекции:

събота, 16 ноември 2019, 19:30, Кино G-8

неделя, 17 ноември 2019, 18:00, Дом на киното

сряда, 20 ноември 2019, 19:45, Euro Cinema

четвъртък, 21 ноември 2019, 18:30, Кино G-8

събота, 23 ноември 2019, 18:15, Кино Одеон