ЦЕНИ НА БИЛЕТИ:
НДК Зала 1: 12 лв. Намаление за ученици, студенти и пенсионери – 10 лв.
Специални събития: Моята страст към киното – вечер на Стефан Вълдобрев. Цени на билетите: 20, 25, 30 лв.
Кино Люмиер, Дом на киното, Филмотечно кино „Одеон“, Влайкова, Френски институт, Културен център G 8, Euro Cinema: 10 лв.Намаление за ученици, студенти и пенсионери – 8 лв.
Човешкият глас и Класически удоволствия: 7 лв. Намаление за ученици, студенти и пенсионери – 5 лв.
Билетен център НДК, София, площад "България" 1
Телефон: 02 916 63 69
Билети онлайн в Електронен билетен център - НДК

VR мания в Зала 4, НДК. Билетът е за 45 минути гледане на произведения по избор на зрителя. Сеансите са на всеки 30 минути. Цена – 20 лв.

Имаме папа

режисьор – Нани Морети

Трейлър

Имаме папа

Италия-Франция, 2011, 101 мин

режисьор – Нани Морети

продуценти – Доменико Прокачи, Жан Лабади и Нани Морети

сценарий – Франческо Пиколо, Федерика Понтремоли и Нани Морети

оператор – Алесандро Пеши

монтаж – Есмералда Калабрия

музика – Франко Пиерсанти

художник – Паола Бизари

костюми – Лина Нерли Тавиани

продукция на FANDANGO/LE PACTE/SACHER FILM

световен разпр. – FANDANGO

награди и номинации:

3 награди “Давид на Донатело” – за най-добър актьор на Мишел Пиколи, сценография и костюми

Кан – Конкурсна програма

8 номинации за „Давид на Донатело” – за най-добър филм, режисура, поддържащ актьор на Ренато Скарпа, поддържаща актриса на Маргерита Буй, сценарий, операторско майсторство, монтаж и звук

2 номинации за Европейските филмови награди – за най-добър актьор на Мишел Пиколи и сценография

в ролите:

Мишел Пиколи (Папата), Йежи Щур (Говорителят), Ренато Скарпа (кардинал Грегори), Нани Морети (Психоаналитикът), Маргерита Буй (Психоаналитичката)

 

 


Знаменитият италиански сатирик Морети насочва безкрайно креативната си мисъл към сърцето на Ватикана в своята блестяща и на моменти отрезвяваща история Имаме папа. Заглавието се отнася за избора на нов папа, а Морети си представя различните задкулисни машинации в този строго конфиденциален процес. Резултатът е великолепна смесица от изтънчен хумор и дълбоко затрогващ портрет на един мъж, избран на длъжност, натоварена със смазващи отговорности. Ако Морети открива поредица от весели моменти в съвсем човешкия процес по избирането на нов папа – все пак филмът разказва за група кардинали, които трябва да изберат за поста един от своите редици, – то настроението се променя с безсмъртните латински думи Habemus Papam (Имаме папа). Мъжът, когото са избрали – кардинал Мелвил, не е бил главният претендент и изобщо не е очаквал да му предложат този пост. Шокиран от огромната тежест на ролята, той отказва да се обърне към вярващите, събрали се на площада, и в крайна сметка отхвърля поста. Говорителят на Ватикана трябва да използва цялата си находчивост, за да разреши настъпилата криза. Той вика уважаван психиатър, за да разбере какво измъчва новия Папа. Докато светът чака нервно отвън, вътре терапевтът се опитва да намери решение. Но кардинал Мелвил е непреклонен – не иска тази служба, или поне му трябва време, за да си помисли. Това, което следва, е прекрасен анализ на човешкото същество зад титлата Божи наместник на земята. Морети винаги е успявал да балансира между финото чувство за ирония и дълбокия и неизменен хуманизъм, като и двете присъстват в изобилие в Имаме папа. Помага му и чувствителното превъплъщение на Пиколи в образа на един мъж, попаднал в екзистенциален и политически лабиринт. И все пак, измежду тежките разсъждения, постоянно блика комедия.

Прожекции:
неделя, 11 април 2021, 14:30, Люмиер - КУПИ БИЛЕТ
понеделник, 12 април 2021, 18:30, Одеон
събота, 17 април 2021, 17:00, Френски институт
    С подкрепата на:

Билетен център НДК, София, площад "България" 1
Тел: 02 916 63 69
Работно време:
понеделник-петък от 9:00 до 19:00 ч.
събота и неделя от 10:00 до 19:00 ч..

ЦЕНИ НА БИЛЕТИ:
НДК Зала 1: 12 лв.Намаление за ученици, студенти и пенсионери – 10 лв.
Специални събития: Моята страст към киното – вечер на Стефан Вълдобрев. Цени на билетите: 20, 25, 30 лв.
Кино Люмиер, Дом на киното, Филмотечно кино „Одеон“, Влайкова, Френски институт, Културен център G 8, Euro Cinema: 10 лв.
Човешкият глас и Класически удоволствия: 7 лв. Намаление за ученици, студенти и пенсионери – 5 лв.
VR мания в Зала 4, НДК. Билетът е за 45 минути гледане на произведения по избор на зрителя. Сеансите са на всеки 30 минути. Цена – 20 лв.